Hem > Nyheter > Innehåll

Kalium-humat med starkt alkaliskt och frätande

Sep 22, 2017

Kaliumhydroxid (kemisk formel: KOH, mängd: 56,11) vitt pulver eller fläckigt fastämne. Kalium-humat Smältpunkten 360 ~ 406 ° C, kokpunkten 1320 ~ 1324 ° C, den relativa densiteten 2,044g / cm3, flampunkten 52 ° F, brytningsindex n20 / D1.421, ångtryck 1mmHg (719 ° C) . Kalium Humat Med starkt alkaliskt och frätande. Lätt att absorbera fukt i luften och deliquescens, absorption av koldioxid från kaliumkarbonat. Löst i ca 0,6 delar varmt vatten, 0,9 delar kallt vatten, 3 delar etanol och 2,5 delar glycerol. När det löses i vatten, alkohol eller behandlas med syra för att ge mycket värme. Kalium-humat pH-värdet för 0,1 mol / 1-lösningen var 13,5. Medium toxisk, halvedödlig dos (råtta, oral) 1230 mg / kg. Löslig i etanol, lätt löslig i eter. Har en mycket stark alkalisk och frätande, dess natur och kaustisk soda liknande.

Organisationen har en brinnande effekt, kan lösa upp proteinet, Kalium Humate bildandet av alkaliskt denaturerat protein. Lösning eller damm som sprutas på huden, speciellt stänkt i slemhinnan, kan ge mjuk skabb. Ju högre lösningskoncentrationen desto högre temperatur, Kalium Humate desto starkare effekten. Splashed i ögat, kan inte bara skada hornhinnan, men också göra ögat djupa vävnadsskador.

Den högsta tillåtna koncentrationen är 0,5 mg / m. Arbetet bör förhindras från att röra på huden och ögonen, såsom oavsiktligt beröring, vattnet kan tvättas skadade delar och sedan blötas med 5% ättiksyra, vinsyra, saltsyra eller citronsyralösning; till exempel stänk i ögonen, kalium humat applicering av vatten eller saltlösning noggrant långsam tvätt 10-30 min och klicka sedan på 2% av karnivakain eller 0,5% av kardainlösningen. Drift bör bäras av den robusta tyg som tillverkas av uniformer, bär gummihandskar, manschetter, kalium Humate-förkläden, bärskor och andra arbetsförsäkringsprodukter, händerna ska beläggas med neutral och hydrofob salva.

1, används som ett torkmedel, absorberande, för produktion av oxalsyra och en mängd kalium, men även för elektroplätering, skulptur, litografi och så vidare.

2, som huvudsakligen används för produktion av råmaterial som kalium, såsom kaliumpermanganat, kaliumkarbonat och så vidare. I läkemedelsindustrin, för produktion av kaliumbor, spironolakton, heparanol, testosteron propionat och så vidare. I lätta industrin för produktion av kaliumtvål, alkaliska batterier, kosmetika (som kall kräm, kräm och schampo). I färgämnesindustrin, kalium-humat för framställning av färgämnen, såsom att reducera blå RSN och så vidare. I den elektrokemiska industrin, för elektroplätering, skulptur och så vidare. I textilindustrin, för tryckning och färgning, blekning och mercerisering, och ett stort antal används för tillverkning av konstfibrer, huvudsakliga råmaterial av polyesterfiber. Dessutom används den också för metallurgiska värmare och läderavfettning och så vidare.

3, kemiska råmaterial, för medicin, kalium humat hushållskemikalier och så vidare.

4, som används som analytiska reagens, förtvålningsreagens, koldioxid och fuktabsorberare.

5, kemisk industri för tillverkning av tvål tvål, schampo mjuk tvål, kräm, kall kräm, schampo och andra råvaror. Läkemedelsindustrin för tillverkning av progesteron, vanillin och andra råmaterial. Färgindustrin används för att göra melaminfärger. Kaliummått Batteriindustrin används för att göra alkaliska batterier.