Hem > Nyheter > Innehåll

Kalium Humate Oavsett om det är giftigt

Nov 02, 2017

Kaliumhydroxid har en brännande effekt på vävnader, som kan lösa upp proteiner och bilda alkaliska denaturerade proteiner. Lösningen eller stoftet stänker på huden, speciellt på slemhinnan, vilket resulterar i mjuka scabs. Ju högre lösningskoncentrationen är desto högre temperaturen är desto starkare är effekten. Splashing i ögat kan inte bara skada hornhinnan utan också skada ögatets djupa vävnad.

Den högsta tillåtna koncentrationen var 0,5 mg / m. Arbetet ska vara för att förhindra att huden och ögonen berörs, om du oavsiktligt berörde, skadade delar är tillgängliga, tvättar vattnet och sedan komprimerar 5% ättiksyra, vinsyra, saltsyra eller citronsyralösning; såsom det mänskliga ögonsköljet, användes vatten eller saltlösning, tvättades försiktigt långsamt 10-30 min och därefter till 2% eller 0,5% av novokainropivakainlösningen. När operationen ska vara tillverkad av robusta klädbyxor, bär gummihandskar, ärmar, förkläden, gummistövlar och andra arbetskomponenter, bör händerna beläggas med neutral och hydrofob salva.

Kaliumhydroxidskyddsåtgärder: Hudkontakt: Avlägsna omedelbart förorenade kläder, skölj med mycket vatten i minst 15 minuter. Medicinsk vård.

Ögonkontakt: Lyft ögonlocken omedelbart och skölj noggrant med rikligt med flytande vatten eller saltlösning i minst 15 minuter. Medicinsk vård.

Inandning: Flytta snabbt från scenen till frisk luft. Håll luftvägen obotlig. Om andningen är svår, ge syre. Om andningen stoppas utförs omedelbart artificiell andning. Medicinsk vård.

Förtäring: Gurgla med vatten, drick mjölk eller äggvita. Medicinsk vård.

Brandsläckningsmetod: Använd vatten och sand för att spara, men måste förhindra att produkten sprutas ut och orsakar brännskador.

Kaliumhydroxid för användning och användning

Oorganisk industri som används för produktion av kaliumsalt, såsom kaliumpermanganat, kaliumnitrit, två kaliumvätefosfat och andra råmaterial. Den kemiska industrin brukade göra tvål, tvål och kalium tvätt Shampoo mjuk tvål, grädde, kräm, schampo och andra råvaror. Läkemedelsindustrin används för att producera progesteron, vanillin och andra råmaterial. Färgindustrin används för att göra melaminfärger.

Batteriindustrin används för att göra alkaliska batterier. Används som torkmedel, sorbent, som används för beredning av kaliumtvål, oxalsyra och olika salt, som också används vid elektroplätering, gravering, litografi etc. Kalium används huvudsakligen för framställning av råmaterial, såsom kaliumpermanganat, kaliumkarbonat, etc. I läkemedelsindustrin, för produktion av kaliumborhydrid, spironolakton, batylalkohol, progesteron och testosteronpropionat. För produktion av kaliumtvål, alkaliskt batteri, kosmetika i lätt industri (som kräm, kräm och schampo).

I färgämnesindustrin används den för att producera vatfärgämnen, såsom vatblått RSN, etc. I elektrokemisk industri används den för elektroplätering, gravyr och så vidare. I textilindustrin används den för tryckning, blekning och mercerisering och används som huvudråvara för konstfibrer och polyesterfibrer. Dessutom används den också i metallurgi värme medel och läder avfettning. Grundläggande kemiska råvaror som används i medicin, daglig kemisk industri, etc. Absorbenter för analytiska reagenser, förtvålningsreagenser, koldioxid och vatten, som också används inom läkemedelsindustrin.