Hem > Nyheter > Innehåll

Kalium Humat Vattenreaktion

Oct 11, 2017

Kaliumhydroxid (kemisk formel: KOH, mängd: 56,11) vitt pulver eller fläckigt fastämne. Kalium-humat Smältpunkten 360 ~ 406 ° C, kokpunkten 1320 ~ 1324 ° C, den relativa densiteten 2,044g / cm3, flampunkten 52 ° F, brytningsindex n20 / D1.421, ångtryck 1mmHg (719 ° C) . Med starkt alkaliskt och frätande. Lätt att absorbera fukt i luften och deliquescens, absorption av koldioxid från kaliumkarbonat. Löst i ca 0,6 delar varmt vatten, 0,9 delar kallt vatten, 3 delar etanol och 2,5 delar glycerol. Kalium Humat När det löses i vatten, alkohol eller behandlas med syra för att ge mycket värme. PH i 0,1 mol / 1-lösningen var 13,5. Medium toxisk, halvedödlig dos (råtta, oral) 1230 mg / kg. Lösligt i etanol, kaliummått lätt löslig i eter. Har en mycket stark alkalisk och frätande, dess natur och kaustisk soda liknande

1, används som ett torkmedel, absorberande, för produktion av oxalsyra och en mängd kalium, men även för elektroplätering, skulptur, litografi och så vidare.

2, som huvudsakligen används för produktion av råmaterial som kalium, såsom kaliumpermanganat, kaliumkarbonat och så vidare. I läkemedelsindustrin, Kalium Humate för produktion av kaliumbor, spironolakton, heparanol, testosteron propionat och så vidare. I lätta industrin för produktion av kaliumtvål, alkaliska batterier, kosmetika (som kall kräm, kräm och schampo). I färgämnesindustrin, för framställning av färgämnen, såsom att reducera blå RSN och så vidare. I den elektrokemiska industrin, för elektroplätering, skulptur och så vidare. I textilindustrin, för tryckning och färgning, blekning och mercerisering, Kalium Humate och ett stort antal används för tillverkning av konstfibrer, polyesterfiberhaltiga råmaterial. Dessutom används den också för metallurgiska värmare och läderavfettning och så vidare.

3, kemiska råmaterial, för medicin, hushållskemikalier och så vidare.

4, som används som analytiska reagens, förtvålningsreagens, koldioxid och fuktabsorberare.

5, den kemiska industrin för tillverkning av tvål tvål, kalium humat schampo mjuk tvål, kräm, kall kräm, schampo och andra råvaror. Läkemedelsindustrin för tillverkning av progesteron, vanillin och andra råmaterial. Färgindustrin används för att göra melaminfärger. Batteriindustrin används för att göra alkaliska batterier.

Framställning av elektrolyt för kvicksilverelektrolys med membranelektrolys. Elektrolyskammare till grafit (eller metall) för anoden, kvicksilver som katod, Kalium Humatelektrolys av klorgas till klortorkningsprocess, bildning av kaliumamalgam i kvicksilverkammaren. Det mesta av oreagerad kaliumklorid behandlas i ett utspädd saltlösningstillstånd och återgår till lösningsmedelsupplösningssteget. Kaliumamalgam reagerar med vatten för att producera kaliumhydroxid och väte. På grund av kvicksilverlösningen utgående från kaliumhydroxidkoncentrationen från 45% till 50%, kan den användas som flytande kaliumhydroxidprodukter, Kalium Humate, men även genom kaustisk sodapanna som är ångad i fast eller tillverkad av kaliumhydroxidprodukter.