Hem > Nyheter > Innehåll

BASF ingriper indiskt beskyddsmarknad för ris

Feb 13, 2017

Risodlare i Indien kommer att kunna öka produktiviteten och inkomsterna med hjälp av BASF-växtskyddslösningar för ris, som nu finns tillgängliga i landet för första gången.

"Vårt mål är att stödja Indiens risodlare att inse deras fulla potential. Vi kommer att ägna BASF: s kompetens inom modernt, hållbart jordbruk till behoven hos det indiska risodlingssamhället, säger Markus Heldt, VD för BASFs avdelningsskyddsområde vid lanseringsevenemanget i Hyderabad, Indien. BASF är världsledande inom växtskydd, med en global försäljning på över 5,8 miljarder euro år 2015.

Ris är Indiens viktigaste matgrödor, med mer än 100 miljoner ton producerad per år. Dessutom är Indien en betydande exportör av ris till den globala marknaden och exporterar över 10 miljoner ton per år med stora möjligheter att ytterligare öka produktionen. "Med våra nya erbjudanden för ris i Indien stärker vi vårt bidrag till att möta den växande efterfrågan på jordbruksteknik i Indien, en av världens största jordbruksmarknader, säger Heldt.

Med denna lansering erbjuder BASF omfattande lösningar som effektivt hanterar stora rissjukdomar, ogräs och skadedjur, samtidigt som konsumenternas förväntningar på hälsosam mat av hög kvalitet uppfylls. Dessa inkluderar fungiciderna Seltima och Adexar, som bekämpar ett antal långlivade rissjukdomar, inklusive mantelblight och blast. Seltima är en BASF AgCelence-fungicid som inte bara styr sjukdomar utan ger också högre avkastning. BASFs herbicidbasagran kommer också att lanseras i Indien, och löser svåra gräsproblem som konfronterar indiska jordbrukare. Under de kommande tre åren kommer ytterligare produkter att lanseras i Indien för att möta det växande behovet av moderna jordbrukslösningar, inklusive toppmoderna herbicider, fungicider och insekticider.

BASF sysselsätter ett engagerat team med nästan 200 växtskyddsexperter i Indien för att säkerställa en direkt närvaro på marknaden och är en av Indiens ledande leverantörer av avancerade växtskyddslösningar som täcker alla större grödor, inklusive sojabönor, majs, bomull, vete, frukt, grönsaker och nu ris. Företaget letar kontinuerligt efter nya aktiva ingredienser som kan bekämpa skadedjur på unika sätt. BASF inrättade en lantbruksforskningsstation i Pune 2015, som fokuserar på lokal och global jordbruksforskning. Det driver också ett globalt forsknings- och utvecklingscenter på Thane-platsen i Navi Mumbai med fokus på organisk syntes, avancerad process- och formuleringsforskning, upptäcktskemi för moderna jordbrukslösningar och molekylär modellering. År 2015 investerade BASF omkring 500 miljoner euro i växtskyddsforskning över hela världen.

"Med initiativ som Make in India, Smart Cities och Swachh Bharat, handlar Indien idag om snabb och hållbar utveckling. Det betyder enorm tillväxt i befolkningens krav på bättre mat, boende och rörlighet samt ren mat, vatten och luft. Detta ger stora möjligheter för både kemisk industri och BASF. Och BASF investerar aktivt i Indien för att förverkliga dessa möjligheter, säger Dr. Raman Ramachandran, ordförande för BASF Companies i Indien.

BASF-koncernen har investerat nästan 300 miljoner euro i Indien de senaste fyra åren, både inom tillverkning och innovation, för att stödja lokala industrier, inklusive vetenskaplig jordbruk och livsmedelsproduktion, hållbar transport, föroreningar och utsläppskontroll samt i energieffektiva byggnader och infrastruktur.


Källa från www.agribusinessglobal.com